Recept: Green Smoothie

Jag gillar ofta att börja morgonen med smoothie, men det går i perioder. Just nu är jag inne i en period där jag älskar vår relativt nya juicemaskin, vilket innebär att jag gillar att juica saker som ska ner i smoothien. Just därför delar jag idag med mig av ett recept jag hittade på för ett par dagar sen på en grön smoothie som är lite extra näringsrik och innehåller bra grejer som är lätta att få tag på!

 

Du behöver:
2 kålblad
1 litet rött äpple
½ pkt fryst mango
½ avokado
1 dl vaniljyoghurt
ev. 1 banan
juicemaskin + mixer

 

Ta bort stammen från grönkålsbladet, skär äpplet i fyra bitar och ta ev. bort kärnhuset, kör allt genom juicemaskinen. Tina upp den frysta mangon och skär avokadon och eventuellt en banan i mindre bitar. Blanda samman juicen, mango, avokado, banan och yoghurt i en mixer och mixa slätt. Häll upp på stort glas och njut direkt!

Det går självklart bra att bara mixa ner grönkålen i smoothien också, men uteslut då äpplet för att slippa en grynig smoothie. 

 

Den här smoothien är extra vitaminrik på grund av grönkålen, som innehåller bland annat järn, c-vitamin och a-vitamin! Utöver det är det ju avokadon som innehåller bra grejer som bra fetter och kalium.

Har ni några morgon-favoriter? Kanske några bra recept på andra gröna smoothies? Dela gärna med er bland kommentarerna!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress