En solig dag i Helsingborg
I onsdags tog jag ett morgontåg till Helsingborg för att hälsa på min pärla, Emelie! Vi skriver ihop i skolan just nu, och eftersom hon normalt pendlar till Malmö var det dags för mig att ta mig till henne i stället. Vi satt en stund och diskuterade kring vårt arbete och sen kände vi att vädret och tiden skrek åt oss att ta en promenad och att äta något.
 
 
Så vi tog oss några kvarter bort till Conditori Två Systrar för att äta dagens lunch. Det blev varsin pulled pork på surdegsbröd med coleslaw, och jag rekommenderar verkligen det här stället varmt!
 
 
Om man går uppåt ut mot havet rakt från cafét så får man den här utsikten serverad! Behöver jag ens nämna att jag tycker att Helsinborg är makalöst vackert?
 
 
Hej hej genom solglasögonen!
 
 
Vi gick hela vägen neråt för att ta oss ner till vattnet där vi slog oss ner på muren och tog fram våra böcker och Emelies dator. Det blev inte supermycket gjort, men det var varmt och soligt, och nästan helt vindstilla stundvis! Helt otroligt för oss som är vana vid att bo på kusten, för när är det någonsin vindstilla nere vid havet egentligen?
 
 
 
VI njöt mest av solen, och så hittade vi ett par kapitel och böcker att undersöka vidare! Men som sagt, mest av allt njöt vi av solen och vädret.
 
 
 
Sen tog vi en lång runda hemåt, via Norra hamnen och Kärnan-trappan, och så ännu längre uppåt genom park och förbi caféet i början av inlägget och hela vägen hem till Emelie.
 
Och det var den soliga dagen i Helsingborg. Är här någon som läser som bor där kanske? Har ni något bra att rekommendera? Hit me!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress