Boost Yourself
Årets ItGirls-utmaningar tar upp viktiga ämnen, och då vill man göra sitt bästa. Här är mitt bästa!
 
Veckans utmaning om självförtroende tycker jag är klurig, för vad är egentligen skillnaden på självförtroende och självkänsla? Kan man öka det ena utan att öka det andra? Jag vet men vet ändå inte, så följande punkter är de som är viktigast för att boosta mitt eget liv, och det tycker jag vi kör på!
 
 

1. Var kreativ! Eller bli det i alla fall.

 
Viktigt, viktigt! Att skapa och vara kreativ gör att hjärnan börjar tänka i nya banor och det är alltid något positivt! Ju mer man skapar desto bättre blir man på det, och livet blir roligare när man lägger tid på att vara kreativ! Det kan vara vad som helst egentligen, men jag älskar att måla med akrylfärg, brodera och att utöver det testa så många nya tekniker som jag bara kan. Nu på sista tiden har jag även börjat testa kalligrafi, men det är lite svårt än så länge eftersom mitt tålamod är ca noll.
 
 
 

2. Rör på dig, men bara om det är kul!

 
För min egen del klarar jag inte av varken att springa eller att gymma, jag tycker det är för enformigt och tråkigt. Jag gillar rörelse som tränar utan att man tänker på det, som dans, promenader med vänner, yoga eller varför inte en cykeltur om det är bra väder? Det ska vara roligt att träna!
 
 
 

3. Ät och drick!

 
Helst gott och nyttigt på samma gång, men då tycker jag att gott är viktigare. Kroppen vet ofta vad man behöver, så är man sugen på något (som inte är socker, kaffe eller liknande, eftersom de snarare är beroenden) är det oftast för att kroppen behöver något man inte gett den. Jag brukar exempelvis bli otroligt sugen på fetaost ibland, och det brukar alltid vara de dagar när jag fått i mig för lite salt! Ät och njut, och tänk mindre på VAD du äter och mer på att det ska vara gott!
 
 
 

4. Häng med dina bästa!

 
Umgås med folk som peppar dig när du är nere, som lyfter dig och som alltid stöttar dig. Det är så viktigt att umgås med rätt personer, de som är rätt för dig. Oavsett om det är nya eller gamla kompisar, så se till att de vill ditt bästa.
 
 
 

5. Utmana dig själv och din världsbild.

 
Testa nya saker, res, utmana hur du tänker och beter dig! Ju mer självinsikt man har desto lättare är det att avgöra vad man tycker om saker, och ju mer man utmanar sina egna tankar och åsikter och bekvämlighetszoner, desto mer självinsikt får man. För mig som är väldigt hemmakär och bekväm så sett är en kortare resa till ett annat land eller en annan stad en stor utmaning, för dig kanske det är något helt annat.
 
 
 

6. Ta det lugnt!!

 
Det är så viktigt att slappna av en stund varje dag. Jag har börjat stänga av telefonen och datorn tidigare än vanligt nu för att kunna varva ner på kvällarna. Jag har börjat läsa på kvällarna i stället för att scrolla igenom instagram, och jag sover redan mycket bättre efter en veckas tid! Är du ingen kvällsmänniska vad gäller avslappning kanske är morgonen din tid, eller mitt på dagen om du är ledig då?
 
 
 

7. Våga släppa loss!

 
Släpp kontrollen lite då och då! Jag har ett enormt kontrollbehov, men jag har också övat på att släppa loss och vara mig själv. Jag kan börja dansa när jag möter mina kompisar på gatan, jag kan hoppa och vinka och jag har övat i åratal på att våga vara mig själv med alla människor jag möter. Det är inte alltid det håller, men det för mig till min nästa punkt i listan....
 
 
 

8. Öva, öva, öva - tills det sitter!

 
Jag gillar inte alls att vara med på bild. Men jag övar på det. Jag övar på att se naturlig ut framför kameran, och inte bara bakom den. Och det fungerar likadant med allt. Övar man så kommer det gå till slut, oavsett vad det handlar om! Är det svårt att släppa loss? Öva! Börja med fuldans hemma till musik på hög volym, eller att dricka mindre alkohol när ni är ute om det är då det är som svårast. Själv dricker jag inte alls, men dansar gör jag gärna!
 
 
Och slutligen. Känner du att du behöver öka ditt självförtroende? Öva! Fokusera på vad du redan är bra på. Det kan vara något praktiskt eller något personlighetsdrag. Du kanske är omsorgsfull eller full med energi? Du kanske är grym på att måla eller på att springa fort? Alla är bra på något, det är bara dags att tänka utanför boxen och hitta vad det är. Glöm inte bort att du alltid är värdefull. Det låter ju så klyschigt, men det är sant!
Kommentarer (3)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
 
Visa fler inlägg