Hemma hos Kajsa
För några dagar sen träffade jag min bästa vän för första gången sen i somras. Knappt så vi ville erkänna det, men med plugg och jobb och annat som kommit emellan är det kanske inte så konstigt.
 
I vilket fall som helst så har hon under tiden flyttat hemifrån för första gången! En rymlig etta ganska centralt i Falkenberg som är lite av en dröm faktiskt, framförallt som första lägenhet och med förstahandskontrakt. Jag hade ju inte varit där innan, så jag blev alldeles överväldigad av alla fina detaljer som fanns överallt! (Jag försöker övertyga henne att plugga till inredningsdesigner, men vi får se hur det går med det...)
 
 
Den här fina har jag saknat otroligt mycket! <3
 
 
Den här drömmen bor hon alltså i. Golvet planerar hon att ändra till ett trägolv, och hennes pojkvän håller så smått på att flytta in så det tillkommer nya saker hela tiden, men bara bjälkarna i taket, takhöjden och det faktum att solen går både upp och ner genom varsitt fönster. Vad mer kan man begära!?
 
 
 
Och så det där ögat för detaljer alltså. Köket var också fint, men lite fullt med återvinnings-saker som ska iväg så det hamnade liksom inte på några bilder.
 
Vi har för övrigt storslagna planer inför nästa besök, där bland annat målning av stolar och allmänt skapande ingår. Ska bli himla trevligt! Men det är först i maj, så tills dess är det detta ni får se.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Glad påsk!!
Nu säger jag glad påsk och åker iväg och firar med släkten på landet! Ikväll äter vi gott hemma hos svärföräldrarna, och imorgon är vi hemma i Malmö igen.
 
Hoppas ni har en fin påsk och att ni unnar er lite lyx oavsett om ni firar eller inte! Njut av ledighet, av att umgås med nära och kära och att äta gott. Själv unnar jag mig denna innan jag åker hem imorgon:
 
 
 
Frozen Badbom, Lush
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Glöm inte att
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Lunchtips: Surf Shack
Jag tänkte dela med mig av ett grymt lunchställe i Malmö, för alla er som bor här eller är på genomresa, eller för alla som bara gillar en riktigt, riktigt bra burgare! För det är vad de specialiserat sig på, hamburgare. Vi ska kika lite.
 
I'm going to share a perfect lunchspace in Malmö, for all of you who live here or if you're travelling, or if you're just in to a really good burger! Cause that's what they do, hamburgers. Let's check it out!
 
 
Till att börja med rekommenderar jag att vara här tidigt på lunchen när de öppnar, eller att komma riktigt sent. Det är alltig mycket folk här, och ibland går kön hela vägen ut på gatan. Det är ingen stor lokal, men de har en rejäl omsättning på kunder eftersom många mest sitter och äter och sen går. Upplevelsen är att det inte är ett ställe man hänger på länge just på lunchen.
 
First off I'd recommend being there early when they open, or for a really late lunch. There's always a lot of people there, and although they have a very small restaurant, there's a lot of people rotating there during their lunch hours. It's not a place where you take your time, it's more of a place where you order, eat and then leave to make palce for other people.
 
 
Man väljer först en burgare (mini, chicken, veggie) till lunchmenyn, och sen har de tillägg som antingen är gratis, eller som kostar 5 kr och 10 kr. Osten kostar 5 kr på lunchen, men 10 kr på kvällen. Man kan även välja till Garlic Fries, vilket vi alla gjorde och alltså... himmelriket! Jag valde att lägga till amerikansk cheddar och ananas, men att ta bort saltgurkan. Till finns drycker av olika slag, där även slushies ingår om man vill ha det!
 
First you choose a burger (mini, chicken, veggie) for the lunch menu, and then you pick extras. Some are free of charge and some cost either 5 SEK or 10 SEK, and the cheese is 5 SEK on lunch but 10 SEK in the evenings. You can also choose Garlic Fries, and let me tell you.... HEAVEN! I chose to add American cheddar and pineapple, and to take off pickles. The drinks are water, soda and... slushie! If you're in to that.
 
 
Allt som allt, med två extragrejer för 5 kr styck kostade min lunch 94 kronor! Inte alls farligt med tanke på vad man får, och helt klart värt pengarna. Kanske inte varje dag i veckan, eller ens en gång i veckan, men helt klart att unna sig nån gång då och då! För det är det banne mig värt!
 
All in all, with two extras for 5 SEK each, my lunch was 94 SEK, not that bad actually! It's really worth it for the burger and the heavenly fries, and I'd highly recommend you try it out. Maybe not every day or even every week, but now and then, it's totally worth it!
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Sunset
Igår frågade Ellen om jag ville följa med ut på en långpromenad på kvällen, och jag svarade (med extremt entusiasm) JA! Sagt och gjort, jag tog på mig mina mest träningsaktiga kläder och så kom hon förbi mig för en långpromenad i rask takt ut till Västra Hamnen.
 
 
Vi kom fram perfekt till solnedgången och tog en kort paus för att beundra alla färgerna.
 
 
 
Medan jag fotade blev dock Ellen lite kall, så hon sprang ett par varv upp och ner för trapporna för att få upp värmen, och så gick vi till den högsta punkten på Västra Hamnens syd-sida för dessa bilderna:
 
 
 
Så efter en promenad på ca 7 kilometer i rask takt och spurtar upp för alla trappor och backar på vägen var det lite för kallt för att gå hela vägen hem igen. Vi tog bussen en bit bort, och så sa vi hejdå för ett par dagar. Så fint med dessa fina vänner jag hittat genom min utbildning! <3
 
Om det blir fler raska promenader med extra träning upptill? Definitivt!
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg