Veet - Styrka kommer inifrån
Jag ska vara helt ärlig. Det tog mig mycket tid att fundera ut vem som är min absoluta förebild, av alla kvinnor jag beundrar på olika sätt. Jag skulle hellre vilja skriva en lista med minst 100 stycken, än välja en. Men nu gjorde jag det, och jag är ändå nöjd med mitt val, för det här, det är en kvinna som har allt jag tycker att man bör ha. Hon har intelligens, humor, stil, klass och hon bjuder oftast på sig själv. Hon har världens bästa minspel och hon är dessutom en mycket talangfull skådespelerska.

Vem det här är? Emma Stone! Vi tittar lite närmre på varför jag verkligen uppskattar denna otroligt talangfulla unga kvinna.

tumblr_n48x4vHPbZ1tz9k69o1_500

Det här. Hon spelar alltså huvudrollen i filmen Easy A (ni som inte sett den, gör det. Den är kvalité på hög nivå!), och det här är en kort bit av en scen närmre slutet. Och jag menar, hur många skådisar bjuder på detta minspel!? Inte nog med det, men hon fokuserar inte på sitt utseende över huvud taget i hela den här filmen, utan enbart på varför folk dömer på utseende och på rykten. Dock utan att bli en klassisk amerikansk gegga av moral, hehe. Need I really say more?

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bLBSoC_2IY8[/embed]

Hon är dessutom fantastiskt rolig på andra sätt, för hur kickass är hon inte i den här videon!? Det här kallar jag talang. Hon bjuder dessutom så mycket på sig själv att man bara ler ett stort leende efteråt.

Emma-Stone-Collage-itgirls

Lite stil då? Hon rockar i princip allt hon sätter på sig, från vardagskläder till röda mattan-klänningar. Men mest av allt gillar jag hennes mer avslappnade stil. Några favoriter är den blå kappan, hur hon bär upp två av vårens största trender - denim och hängselbyxor, och well, hennes kappor i allmänhet!

emma-stone-beauty-redefined

Intelligensen då? För det första spelar hon nästan enbart roller där hon är intelligent, rapp i käften och rolig på samma gång. Hon har dessutom flera uttalanden bakom sig, där hon säger smarta, bra saker. Som den på bilden här ovan, bland annat. Hon är så vitt jag vet inte uttalad feminist, men det måste man ju inte vara för att vara en fenomenal förebild för kvinnor i dagens samhälle! (Även om det enligt mig är en fördel att man i alla fall har någon form av feministisk analys)

Sammanfattningsvis då? Emma Stone har verkligen allt jag ser upp till och skulle vilja våga vara. Hon har stil, hon är smart och hon vågar bjuda på sig själv. Hon spelar bara starka kvinnor, och är en själv. Hon är en förebild, helt enkelt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like