Recipe: Pasta with cherry tomatoes and ricotta cream
pasta-med-ricotta-tomater-mandel

Jag skrev i något tidigare inlägg om en pasta från Bonniers Vegetariska kokbok, och nu har jag lagat det på dagen = tagit bra kort på den! Så här delar jag alltså med mig av receptet i sin helhet, fast med några små ändringar från min sida, som lunchtips eller varför inte en god, vegetarisk middag?

//I wrote about this in some other post, and it's a pasta från Bonniers Vegetarian Cookbook, that I think only exist in Swedish. But now I've cooked it in daylight = pictures! So here's the recipe with some made by me changes, maybe for a lunch or a great vegetarian dinner option?

IMG_6204(red900)

Du behöver


750 g körsbärstomater
3 stora vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 kruka basilika
50 g parmesanost
250 g ricottaost
ca 25 g flagad mandel
300 g pasta, t.ex. Strozzapreti
salt
peppar


//You Need


750 g cherry tomatoes
3 big cloves of garlic
3 tbs olive oil
3 tbs white balsamic vinegar
1 pot Basil
50 g parmesan cheese
250 g ricotta cheese
aprox. 25 g sliced almonds
300 g pasta, for example Strozzapreti
salt
pepper


IMG_6206(red900)


1. Häll 3 liter vatten i en pastagryta och ställ på en platta på högsta värme. Salta rejält i vattnet. Häll ca 2 msk olivolja i en djup stekpanna eller gryta. Skölj tomaterna, och när oljan är varm, stek då tomaterna i pannan tills de är mjuka, ca 3 minuter. Pressa i vitlöken och häll på ungefär 3 msk vinäger. Man kan behöva picka lite i tomaterna för att skalet ska spricka, men akta, för innehållet sprutar ut och är supervarmt! Krydda med lite salt och peppar.


2. Grovhacka basilikabladen och blanda ner dem i såsen. Finriv parmesanosten, och blanda den med ricottan, lite olivolja, lite lite vatten, 1/2 msk vinäger och salt och peppar. Det ska bli en grynig massa, ungefär som på bilden. Ungefär här borde pastavattnet vara klart, så koka pastan!


3. Rosta mandeln hastigt i en varm, torr panna. Bränn inte dem, det gjorde jag delvis, och det syns på bilden, haha.


4. Häll av pastavattnet, och rör ner den kokta pastan i tomatsåsen. Servera med ricottakrämen och mandelspånen!


//1. Pour 3 liters of water into a big pot, and put on the stove on high heat. Salt the water. Pour about 2 tablespoons of olive oil into a pan, and heat it. Rinse the tomatoes, and when the oil is hot, put then in there to soften. The skin should break after about 3 minutes, but you can help it with a fork. Just watch out, it's hot! Pour in about 3 tablespoons of vinegar and press the garlic into the pan. Put in some salt and pepper.


2. Chop the basil leaves and blend them with the sauce. Your water should be boiling around now, so in with the pasta! The pasta I have take about 10 minutes to cook. Grate the parmesan and mix it with the ricotta, 1 tablespoon of olive oil, 1/2 tablespoon of vinegar, 1/2 tablespoon of water, and salt and pepper to taste.


3. Quickly roast the almond flakes in a hot pan. Don't burn them, I did, and it's not good, haha.


4. Drain the pasta and put it in the tomato sauce. Blend together and serve with the ricotta cream and almonds!

Anna Månsson

Lät väldigt gott, kanske ska testa det :)
Är så himla dålig på att äta vegetariskt :P

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like