A Different Easter Day
IMG_6695(red900)

Årets påsk såg lite annorlunda ut för vår del, dels eftersom vi var hemma hos min pojkvän halva veckan och hjälpte till att vakta barn, dels för att vi testade något vi aldrig testat förut - att lunta! Det är så att min farbror med familj bor en bit utanför vår hemstad, och de har en del mark runt huset. Och för att vissa växter och insekter och så ska trivas, och för att man ska slippa ogräs, så bränner man av marken lite då och då. Efter det fick vi fika i form av gudomliga hembakta bullar, supergoda mackor och hur många sorters pålägg som helst.

//This years easter looked a little different compared to the previous ones in our lives. Partly because we were mostly at my boyfriends house babysitting, partly because we tried something we'd never tried before - burning off the weed! My uncle and his family lives outside our hometown, and owns some land that surronds their house, and this is the first time we've been there while they do this. You do it because some plants and insects prefer to live here, and to get rid of weed. Afterwards we got godly tasty homebaked cinnamon buns, and sandwiches with lots and lots of toppings.

 

IMG_6814(red900)

Efter det lilla firandet med min sida av släkten fick vi skjuts hem, tog varsin snabbdusch och bytte om till kläder som inte luktade rök. Ungefär 20 minuter senare plingade det på dörren! Det var nämligen så att min pojkväns morbror fyllde 40 år, och vi skulle fira!

Den här gången (i matväg) blev det bland annat det som syns ovan, ett ägg som cirkulerats i 1 timme på 63,5 grader celsius, på en bädd av rostade rågbrödssmulor, dillolja och cirkulerad, hemrökt lax. Och så lite toppings och sådär på det också. Till huvudrätt blev det ryggbiff, även den cirkulerad, med fantastisk sås och rotselleri på tre sätt! Det vill säga ugnsrostad, puréad och picklad. Behöver kanske inte tillägga att man knappt orkade marängtårtan till efterrätt?

Allt som allt en lyckad dag, och det var ju bara påskafton! Övriga dagar och fler bilder hittar ni för övrigt här.

//After that small easter celebration with my side of the family, we got a ride home to take a quick shower and to change clothes. From not smoke smelling ones, that is. 20 minutes later the doorbell rang! My boyfriends uncle had his 40th birthday on easter day, and we were about to celebrate!

This time the food was 63,5 degree celsius circulated egg, on a bed of rye bread crumbs, served with smoked at home, circulated salmon and homemade dill oil. For main it was circulated sirloin steak with celeriac in three ways, and also a perfect sauce. The celeriac was toasted, puréed and pickled, if you wanted to know. Need I say that I almost didn't have space for the meringue cake for dessert?

All in all, it was a great day, and that's just easter day and not the whole holiday! More of this, both pictures and other days, you can find here.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like